mandag 22. juni 2009

Bestefars gamle gyngehestDa min bestefar var liten gutt, sånn for nesten 80 år siden, tok faren hans han med til byen for å kjøpe en gyngehest til han. I butikken hadde de 2 forskjellige gyngehester. En som var laget av flate planker og som kosta 16kr, og en som var "ordentlig hest" og kosta 19kr. Bestefar var 3-4 år gammel, men husker fremdeles hvor stas det var da han faktisk fikk den dyre. 3 kroner var masse penger på begynnelsen av 30tallet.

Min gamle bamse er stolt jockey. Det vises ikke på bilde, men under det ene beinet, er den helt svidd. Jeg skulle nemlig bare tørke den litt, på en ovn.... ;o)


Hesten bærer preg av mange galoppturer, halen er tufsete og manen er en saga blott, og litt av den ene meien har knekt av. Men den skal jo selvfølgelig få være sånn. Måtte imidlertid lime på plass kjeven, etter at min sønn prøvde seg på en 360 eller noe liknende;o))

4 kommentarer:

Solveig sa...

Ååå, for en nydelig gyngehest! Slik har jeg ikke sett før. Elsker bare disse gamle tingene som har historie-de må en ta vare på. Håper din sønn kom fra det med helsa i behold.... PS! Ser du hører hjemme i Grimstad. Nydelig by! Heldige deg :-) Var innom der for et år siden og måtte selvfølgelig innom Vildanden. Eksisterer den fortsatt?
Håper du får en flott midtsommeraften!
Klem fra Solveig

sylysten sa...

;o) Grimstad er en deilig by å bo i;o)
Er ikke helt sikker på Vildanden, men tror nok at de er der ennå. En veldig fin butikk, med masse nydelige små skatter;o)

Lulebekke sa...

For en nydelig gyngehest!
Det er så gøy å kunne få beholde og ta vare på alle disse gamle tingene:)

Maria sa...

Hvor er den fin :-)
Sådanne ting skal man tage godt vare på, og så med en så sød historie til - herligt :-)

KH Maria.